Товарознавчо-експертні дослідження асортименту і якості пряників та особливості їх митного оформлення - Андрущак Наталія Олегівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
У роботі розглянуто інноваційні напрями поліпшення споживних властивостей пряникових виробів. Проаналізовано досягнення сучасних вчених щодо використання фруктово-овочевої сировини у виробництві пряників. Досліджено ринок борошняних кондитерських виробів в Україні. Проаналізовано асортимент і подано товарознавчу характеристику пряникових виробів вітчизняного та імпортного виробництва. Проведено експертну оцінку якості пряників різних виробників. Розглянуто особливості митного оформлення пряникових виробів при переміщенні через митний кордон України в режимі імпорту.
Commodity-expert studies of the range and quality of gingerbread and the peculiarities of their customs clearance
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня «магістр» за освітньо-професійною програмою «Товарознавство та експертиза в митній справі» зі спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023
Keywords: пряникові вироби; заварні пряники; сирцеві пряники; споживні властивості; асортимент; експертиза якості; митні формальності