Удосконалення рецептурного складу і технологічного процесу виробництва питного молока - Семенюк Іван Вадимович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі зібрані, узагальнені та проаналізовані матеріали щодо хімічного складу та біологічної цінності молока-сировини, його технології переробки. Також, розглянуто сучасні напрями в технології та розробленні нового молока питного. Розглянуто критерії збагачення молока питного вітамінами, проведено продуктовий розрахунок для виготовлення нового молока питного збагаченого вітамінами та вивчено особливості технології нового молока питного збагаченого вітамінами. Також, розглянуто органолептичну характеристику і фізико-хімічні показники нового молока питного збагаченого вітамінами та технохімічний і мікробіологічний контроль його виробництва. За результатами отриманих даних у лабораторних умовах виготовлено нове молоко питне збагачене вітамінами “Вітамінка” 3,5 %-ної жирності. Розроблено рецептуру та відпрацьовано технологічну схему виробництва нового молока питного збагаченого вітамінами.
Improvement of the recipe composition and technological process of drinking milk production
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: молоко питне; вітамінами A; D2 і С; органолептична характеристика; фізико-хімічні показники; рецептура; технологічна схема; технохімічний контроль; мікробіологічний контроль