Цифрова трансформація глобальної торгівлі: роль і вплив цифрових платформ у міжнародних економічних відносинах - Джафарлі Ількін Ельбрус Огли (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі досліджено цифрову трансформацію міжнародної торгівлі через розвиток цифрових платформ. Проаналізовано концептуальні основи цифровізації глобального ринку, типологію та функціональні особливості платформ, а також їх вплив на трансформацію бізнес-моделей, міжнародні торговельні потоки та формування нових економічних екосистем. Оцінено регіональні особливості цифрової торгівлі, зокрема в ЄС, США, Китаї та Україні, та визначено проблеми цифрової нерівності, регуляторного контролю й адаптації до нових цифрових умов. Сформульовано стратегічні рекомендації щодо інтеграції національних економік у глобальний цифровий простір.
Digital Transformation of Global Trade: The Role and Impact of Digital Platforms in International Economic Relations
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Міжнародні економічні відносини” зі спеціальності “Міжнародні економічні відносини”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: цифрові платформи; цифровізація; міжнародна торгівля; електронна комерція; глобальна економіка