Стратегія розвитку економіки України в умовах посилення міжнародної конкуренції - Яремчук Діана Петрівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
У кваліфікаційній роботі визначено сутність та підходи до розроблення стратегії розвитку економіки держави в системі її державної економічної політики. Обґрунтовано вплив міжнародної конкуренції на стратегічний розвиток економіки держави. Узагальнено підходи до розроблення стратегії розвитку економіки та врахування аспектів міжнародної конкуренції. Визначено еволюційні характеристики розроблення стратегії розвитку економіки. Надано загальну характеристику стану та тенденцій розвитку економіки України. Проведено аналіз та оцінювання міжнародної конкурентоспроможності економіки України. Сформовано висновки згідно аналізу та оцінювання стратегічного потенціалу економіки України. Визначено можливості та загрози для розвитку економіки України в умовах глобалізації та посилення міжнародної конкуренції. Визначено заходи, що стимулюють посилення можливостей для розвитку економіки України в умовах подолання гібридних загроз. Запропоновано способи удосконалення державної політики залучення інвестицій в контексті забезпечення розвитку економіки України. Сформовано стратегічні пріоритети розвитку економіки України в умовах глобалізації та посилення міжнародної конкуренції. Розроблено механізми реалізації стратегії розвитку економіки України в умовах посилення міжнародної конкуренції.
Strategy for the development of the economy of Ukraine in the conditions of increased international competition
Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» за освітньо-професійною програмою «Міжнародна економіка» зі спеціальності 051 «Економіка». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023
Keywords: економіка України; стратегія розвитку; міжнародна конкуренція; державна політика; глобалізація