Програмні рішення для автоматизації роботи АЗС - Жуковський Микола Петрович (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
У роботі розглянуто процес автоматизації діяльності автозаправної станції шляхом розробки програмного забезпечення для підтримки роботи оператора АЗС. Обґрунтовано актуальність використання інформаційних систем у сфері реалізації нафтопродуктів, зокрема в умовах зростання кількості транспортних засобів, використання безготівкових розрахунків та паливних карт, а також необхідності точного обліку пального. Проведено аналіз предметної області функціонування автозаправних станцій, досліджено сучасні програмні засоби та технології, що застосовуються для автоматизації процесів продажу, відпуску та обліку пального. Особливу увагу приділено клієнт-серверній архітектурі, яка забезпечує багатокористувацький режим роботи, централізоване зберігання даних та контроль доступу до них. В результаті виконання роботи спроєктовано та реалізовано програмне забезпечення, яке дозволяє спростити та прискорити роботу оператора АЗС, підвищити точність обліку нафтопродуктів і зменшити вплив людського фактора. Розроблене рішення було перевірене в робочих умовах і може бути використане як основа для подальшого розширення функціональних можливостей систем автоматизації автозаправних станцій.
Software solutions for gas station automation
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "бакалавр" за освітньо-професійною програмою "Комп'ютерні науки" зі спеціальності 122 "Комп'ютерні науки". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022.
Keywords: автозаправна станція; автоматизація обліку; клієнт-серверна архітектура; програмне забезпечення АЗС; облік нафтопродуктів