Фінансова діяльність благодійних фондів України в умовах воєнного стану - Максимів Юлія Миронівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі визначено понятійний апарат благодійності, класифіковано форми та виокремлено види благодійництва. Проведено детальний аналіз українського законодавства, що регулює діяльність благодійних фондів, особливо в контексті воєнного стану. Проаналізовано результативність діяльності благодійних фондів в Україні, оцінено рейтинг України за міжнародним індексом благодійництва, аргументовано модель фінансового регулювання діяльності благодійних фондів. Запропоновано сучасні методи фінансування благодійних фондів України в умовах війни. Розглянуто перспективи розвитку фандрайзингу як джерела фінансування благодійних фондів, запропоновано інноваційні інструменти фінансування благодійних фондів через гуманітарні проекти, проаналізовано розвиток краудфандингу в Україні як альтернативний спосіб фінансування благодійних фондів
Financial activity of charity funds in Ukraine in the conditions of martial law
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Фінанси, банківська справа та страхування” зі спеціальності “Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025
Keywords: благодійництво; фінансування; благодійний фонд; воєнний стан; фандрайзинг; гуманітарні проєкти; краудфандинг