Обгрунтування напрямів вдосконалення маркетингової діяльності підприємства на ринку товарів та послуг промислового призначення - Глущак Володимир Володимирович (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
У кваліфікаційній роботі на теоретичному рівні визначено вибір оптимального типу та стратегії маркетингу як ключові передумови вдосконалення маркетингової діяльності підприємства на ринку товарів промислового призначення. Вивчено типові завдання та принципи маркетингового планування як перший етап ефективної організації маркетингової діяльності на підприємстві. Обгрунтовано важливість створення системи маркетингового менеджменту на підприємстві як необхідної умови переходу на маркетингову концепцію діяльності на ринку товарів промислового призначення. Надано характеристику сучасного стану та перспектив розвитку вітчизняного ринку природного газу. Досліджено та проаналізовано маркетингову діяльність ТзОВ “НАДРАГАЗ-ПЛЮС” на прикладі реалізації товарів та послуг у сфері видобутку природного газу. Визначено перспективні напрями вдосконалення маркетингової діяльності ТзОВ “НАДРАГАЗ-ПЛЮС” на вітчизняному ринку природного газу. Обгрунтовано необхідність планування та проведення первинних та вторинних маркетингових досліджень для визначення сфер вдосконалення маркетингової діяльності ТзОВ “НАДРАГАЗ-ПЛЮС”. Проведено аналіз та інтерпретацію результатів анкетного опитування експертів у сфері видобутку природного газу. Науково обгрунтовано заходи вдосконалення маркетингової діяльності ТзОВ “НАДРАГАЗ-ПЛЮС” на ринку видобутку природного газу.
Substantiation of directions for improving the marketing activities of an enterprise in the market of industrial goods and services
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Маркетинг” зі спеціальності 075 “Маркетинг”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2026
Keywords: маркетинг; вдосконалення; природний газ; газовидобувні підприємства; ринок; товари та послуги для видобутку газу; енергетична незалежність