НАЦИСТСЬКА СИМВОЛІКА ЯК ПРЕДМЕТ СКЛАДУ ЗЛОЧИНУ, ПЕРЕДБАЧЕНОГО СТ.436-1 КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ - Лаба Святослав Володимирович (Спеціальне видавництво ЮНЕСКО СОЦІО, 2022)
У статті розглядається проблема одного із основних питань кримінальної політики – конкретизація предмета складу злочину, передбаченого ст. 4361 Кримінального кодексу України. Стверджується, що на сучасному етапі розвитку держави бракує адекватного механізму протидії пропаганді комуністичного й націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Короткий огляд кримінально-правової літератури засвідчив, що кримінальна відповідальність за пропаганду комуністичного й націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів ще не достатньо вивчена.
NAZI SYMBOLISM AS A SUBJECT OF THE CRIME PROVIDED FOR BY ARTICLE 436-1 OF THE CRIMINAL CODE OF UKRAINE
Наше право. №1. 2022
Keywords: тоталітарна ідеологія; комуністичний тоталітарний режим; націонал-соціалістичний (нацистський) тоталітарний режим; пропаганда