Стиль керівництва та його ефективність”. - Березяк Назар Володимирович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Проводиться теоретичне аналізування поняття стилю керівництва та його ефективність. Досліджено зв'язок між стилем керівництва, мотивацією працівників та їхньою залученістю. Дослідження показує, що демократичні та трансформаційні стилі, як правило, сприяють підвищенню задоволеності співробітників, тоді як автократичний стиль може призводити до зниження мотивації та високої плинності кадрів. Також у роботі розглядається вплив стилю керівництва на комунікаційні процеси в команді. Автор наголошує, що відкритість і доступність керівника можуть значно поліпшити атмосферу в колективі, сприяючи більш ефективній взаємодії між працівниками. На основі отриманих даних автор формулює практичні рекомендації для керівників, які прагнуть підвищити ефективність управлінських процесів. Рекомендації охоплюють адаптацію стилю керівництва до специфіки команди, розвиток комунікативних навичок та створення сприятливого робочого середовища.
Leadership style and its effectiveness”.
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Менеджмент” зі спеціальності 073 “Менеджмент”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.