ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ ЛЮДСЬКИХ РЕСУРСІВ У СУЧАСНІЙ РИНКОВІЙ ЕКОНОМІЦІ. - Власюк Наталія Іванівна, Пікулик Оксана Іванівна (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена актуальним питанням використання людських ресурсів на сучасному етапі розвитку ринкової економіки. Велика кількість населення часто спричиняє економічні відносини щодо вимушеної не-зайнятості частини працездатного населення та призводить до проблем працевлаштування. Значна частина працездатних громадян не може знайти себе в нових ринкових умовах господарювання, які постійно зміню-ються. Дана ситуація спричинена скороченням виробництва чи закриттям багатьох фірм внаслідок пандемії коронавірусу, зникненням одних професій та появою інших, новими технологіями та роботизацією виробни-цтва, підвищенням вимог щодо конкурентоспроможності робочої сили на світовому ринку праці. Як наслідок, активізується трудова міграція людських ресурсів у пошуках місця праці та належного заробітку
PROBLEMS OF HUMAN RESOURCES DEVELOPMENT IN THE MODERN MARKET ECONOMY
Економіка та суспільство. 2022. № 35.
Keywords: людські ресурси; робоча сила; працездатне населення; безробіття; трудова міграція