Ресторанне господарство України - Головецька Дар’я Михайлівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі розглянуто сучасний стан та основні тенденції розвитку ресторанного господарства в Україні. У дослідженні розглянуто структурні особливості галузі, її економічну роль, вплив зовнішніх факторів (зокрема, пандемії, воєнного стану, змін у споживчій поведінці) на функціонування та розвиток підприємств ресторанного типу. Окрема увага приділена класифікації закладів ресторанного господарства, аналізу форм і форматів обслуговування, інноваційним технологіям у приготуванні страв, впровадженню автоматизованих систем управління, розвитку доставки, еко-трендам та вітчизняному гастротуризму. Розглянуто й проблематику кадрового забезпечення галузі, питання якості послуг, а також зміни у споживчих вподобаннях клієнтів. На основі аналізу статистичних даних, дослідження вітчизняного досвіду та прикладів успішних ресторанних підприємств запропоновано рекомендації щодо підвищення ефективності функціонування ресторанного бізнесу в умовах сучасних викликів.
Restaurant Industry of Ukraine
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою "Готельно-ресторанна справа" зі спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: ресторан; ресторанне господарство; обслуговування; концепція; конкурентоспроможність; інновації