Обліково-контрольне забезпечення управління діяльністю торговельних підприємств - Костик Орест Михайлович (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
Кваліфікаційна робота присвячена концептуальним, методичним і практичним питанням бухгалтерського обліку, аналізу та контролю в діяльності торговельних підприємств. В роботі досліджено економічну сутність витрат, доходів і результатів діяльності торговельних підприємств. Визначено місце обліку, аналізу і контролю у системі управління торговельною діяльністю підприємств. Розглянуто особливості оподаткування діяльності торговельних підприємств. Досліджено облік витрат і доходів операційної діяльності підприємств. Розкрито порядок визначення та облік фінансових результатів операційної діяльності торговельних підприємств. Викладено методику проведення аналізу витрат, доходів і фінансових результатів операційної діяльності. Досліджено питання видів, форм, і методів контролю та викладено методику його проведення щодо фінансових результатів. Робота виконана за матеріалами ЛФ ТОВ “Торговий дім “Карпатські мінеральні води”.
Accounting and control support for the management of commercial enterprises
Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти магістр за освітньо-професійною програмою “Облік і оподаткуванняˮ за спеціальністю 071 “Облік і оподаткування”. – Львівський торговельно-економічний університет, Львів, 2022.
Keywords: торговельне підприємство; фінансові результати; витрати; доходи; облік; аналіз; контроль; методика; організація.