Розвиток дитячого туризму в Україні - Генцар Мирослав Іванович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі розглянуто теоретичні та практичні засади рекреаційних чинників у розвитку дитячого туризму в Україні. Здійснено аналіз місця рекреаційних факторів у сфері дитячого туризму в Україні. Важливість всебічного дослідження дитячого туризму полягає в його різноманітності та соціальній значущості. При вивченні таких пов’язаних з туризмом явищ і процесів основна увага приділяється реалізації культурно-пізнавальної діяльності. Адже організація таких заходів має величезний вплив на розвиток дитячої особистості. У цьому дослідженні розглядаються характерні дані дітей різних вікових категорій. Орієнтація на інтереси дітей сьогодні є однією з ключових особливостей дитячого туризму і визначає сприятливі умови для самовдосконалення та самореалізації особистості. Великий потенціал дитячого туризму полягає в органічному поєднанні різних видів відпочинку та різноманітних форм освітньої діяльності. Запропоновано перспективні заходи для подальшого зростання та якісного покращення рекреаційного виміру в галузі дитячого туризму в Україні.
Development of Children's Tourism in Ukraine
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою "Туризм" зі спеціальності 242 "Туризм і рекреація". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: рекреація; туризм; дитячий туризм; аналіз; туристичний ринок; Україна; рекреаційні ресурси; перспективні заходи; теоретичні засади; туристична індустрія; розвиток