Удосконалення технології пісочного печива підвищеної біологічної цінності - Давидович Оксана Ярославівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
У роботі зібрані, узагальнені та проаналізовані матеріали щодо теоретичного обґрунтування розробки печива підвищеної біологічної цінності, технологічних властивостей сировини, що використовується для виготовлення печива пісочного та моніторингу використання нетрадиційних добавок рослинного і тваринного походження та харчових жирів для підвищення харчової і біологічної цінності печива. Проведено аналіз виробничого асортименту ТОВ “Хліб-Трейд”, обґрунтування вибору і характеристику нетрадиційних добавок для нового печива пісочного, наведено органолептичну характеристику, фізико-хімічні показники, харчову та біологічну цінність, а також особливості технології нового печива пісочного. Також, проаналізовано небезпечні чинники під час виготовлення нового печива пісочного на основі принципів НАССР та розраховано очікуваний соціально-економічний ефект від його впровадження у виробництво та споживання. За результати отриманих даних у лабораторних умовах виготовлено нове печиво пісочне “Orange cheese”. Розроблено і затверджено рецептуру та технологічну інструкцію на нове печиво пісочне. Результати досліджень за кваліфікаційною роботою впроваджені у практичну діяльність ТОВ “Хліб- Трейд”.
Improving the technology of shortbread cookies of high biological value
Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти “магістр” за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022.
Keywords: печиво пісочне; сир кисломолочний нежирний; порошок листя базиліку; олія обліпихова холодного пресування; органолептична характеристика; фізико-хімічні показники; рецептура; технологічна схема; харчова цінність; біологічна цінність; небезпечні чинники; принципи НАССР; соціально-економічний ефект