Перспективи розвитку двосторонніх торговельних відносин України та Китаю на засадах стратегічного партнерства - Міхалевська Ярослава Віталіївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена всебічному дослідженню напрямів трансформації українсько-китайських торговельно-економічних відносин на засадах стратегічного партнерства. У кваліфікаційній роботі розглянуто питання стратегічного партнерства українсько-китайських відносин в торговельно-економічній сфері. Досліджені проблеми якісної трансформації економічних відносин України й Китаю за умов економічних перетворень в обох країнах та геоекономічних й геополітичних змін у світі. Також проаналізовано ефективність торговельного-економічного співробітництва України та Китаю, розкриті проблеми українсько-китайської економічної співпраці. Запропоновано механізми й методи оптимізації структури торговельних та інвестиційних потоків, напрями поліпшення умов білатерального економічного співробітництва. Визначені ефективні механізми стійкої реалізації інвестиційно-виробничої моделі українсько-китайських відносин, тобто моделі, яка відповідатиме ідеям та критеріям стратегічного партнерства. Висвітлені головні сфери застосування інвестиційно-виробничої моделі і шляхи її вдосконалення. Зроблено висновки про те, що українсько-китайська економічна взаємодія на сучасному етапі відповідає переважній більшості критеріїв стратегічного партнерства.
Prospects for the development of bilateral trade relations between Ukraine and China on the basis of strategic partnership
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Міжнародні економічні відносини” зі спеціальності “Міжнародні економічні відносини”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: стратегічне партнерство; двосторонні відносини; зовнішньоекономічна модель; зовнішня торгівля; міжнародна інтеграція; компліментарність; глобальна економіка