ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ БЛАГОДІЙНИЦТВА ТА ОСОБЛИВОСТІ ОПОДАТКУВАННЯ В УКРАЇНІ В УМОВАХ ВІЙНИ - Боднарюк І. Л.; Мединська Тетяна Володимирівна; Ногінова Н. М. (Zenodo, 2024)
В Україні за час повномасштабної війни було офіційно зареєстровано близько 9 тисяч фондів та 6 тисяч громадських організацій, що призвело до зростання рівня благодійної допомоги. вибір того, зросла особиста участь та згуртованість українців щодо організації благодійності та волонтерства. Досягнення мети передбачає розкриття теоретичних аспектів суті і значення благодійництва в умовах війни, дослідження форм і видів благодійництва, проведення рейтингового аналізу країн світу за міжнародним індексом благодійництва, оцінку рейтингу України за міжнародним індексом благодійництва. Правові та фінансові аспекти благодійництва в Україні досліджували Буздуган Я.М., Ступак Ф.Я., Чепурнов В.О., проте питання комплексного теоретичного дослідження та аналізу індексу благодійництва за 2013-2022 рр. не розкрити повною мірою. Мета дослідження відбувається у вивченні теоретичних та практичних аспектів благодійництва та особливостей його реалізації і оподаткування в умовах війни.
Наукові записки Львівського університету бізне-су та права, № 43 (2024). С. 114-125
Keywords: благодійність; міжнародний індекс благодійності; благодійний фонд; волонтерство; Charities Aid Foundation; Zagoriy Foundation; оподаткування