Удосконалення технології фруктоовочевих соків - Бутенков Леонід Олегович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі зібрані, узагальнені та проаналізовані матеріали щодо споживних властивостей фруктоовочевих соків, технологічних особливостей їх виробництва. Також, розглянуто сучасні напрями в технології та розробленні нових фруктоовочевих соків та проаналізовано сучасні види упаковок для них. Проведено обґрунтування вибору та охарактеризовано сировину для нових фруктовоовочевих напоїв, вивчено технологію отримання пектинового екстракту з комбінованої сировини. Також, розглянуто розробку технології виробництва соку яблучного функціонального призначення та яблучного напою з додаванням пектинового екстракту з комбінованої сировини і досліджено їх показники якості та харчову цінність. За результатами отриманих даних у лабораторних умовах виготовлено нові сік яблучний функціонального призначення та яблучний напій з додаванням пектинового екстракту з комбінованої сировини. Розроблено рецептури та відпрацьовано технологічні схеми виробництва нових соку та напою яблучного.
Improving the technology of fruit and vegetable juices
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: фруктовоовочеві соки; сік яблучний функціонального призначення; яблучний напій з додаванням пектинового екстракту з комбінованої сировини; органолептична характеристика; фізико-хімічні показники; харчова цінність; рецептура; технологічна схема