Особливості оподаткування суб’єктів господарювання в умовах воєнного стану - Юрійчук Ольга Валеріївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі охарактеризовано ознаки, функції та призначення податків; висвітлено сутність та принципи побудови системи оподаткування; окреслено зміни податкового законодавства України в період дії воєнного стану. Висвітлено фіскальні аспекти справляння податку на прибуток підприємств в умовах воєнного стану; досліджено вплив законодавчих змін на сплату ПДВ суб’єктами господарювання; проаналізовано функціонування спрощеної системи оподаткування малого бізнесу. Окреслено шляхи удосконалення системи оподаткування в умовах воєнного стану; наведено напрями реформування оподаткування малого бізнесу; окреслено реконфігурацію системи оподаткування в Україні з врахуванням зарубіжного досвіду.
Features of taxation of economic entities in a state of martial law
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Фінанси, банківська справа та страхування” зі спеціальності “Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: податки, система оподаткування, податкове законодавство, податок на прибуток, податок на додану вартість, спрощена система оподаткування