Роль соціальних мереж у розробці рекламних кампаній бренду - Підберецький Андрій Романович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено сучасну роль соціальних мереж як стратегічного інструменту у формуванні, реалізації та оптимізації рекламних кампаній брендів. Розглянуто функції соціальних мереж, їх переваги у сучасному інформаційному бізнес-середовищі. Проаналізовано ключові характеристики соціальних платформ, механізми їх функціонування в маркетинговому середовищі, а також переваги й виклики, що супроводжують використання соціальних медіа в контексті брендингу. З’ясовано класифікаційні критерії соціальних мереж. Розглянуто особливості використання соціальних мереж для підвищення впізнаваності бренду, комунікації з цільовою аудиторією, стимулювання продажів та формування лояльності споживачів. Значна увага приділена українському досвіду брендингу в соціальних мережах в умовах війни та цифрової трансформації. Представлено аналіз практик ведення SMM як для глобальних компаній, так і для вітчизняного бізнесу та чинники функціонування сучасних брендів. Приділено увагу теоретичним та практичним аспектам SMM-стратегій, опису інструментів органічного і платного просування, аналізу ефективності соціальних платформ порівняно з традиційними засобами реклами. Розглянуто основні цілі просування у соціальних мережах, ключові завдання маркетингу у соціальних мережах. Оцінено статистику світового досвіду використання соціальних мереж та бренд-комунікацій. Запропоновано рекомендації щодо вдосконалення рекламних кампаній брендів із використанням соціальних мереж в умовах нових економічних викликів.
The role of social networks in the development of brand advertising campaigns
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Реклама у бізнесі” зі спеціальності 061 “Журналістика”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025
Keywords: реклама; маркетинг; соціальні мережі; бренд; рекламна кампанія; брендинг