Сучасні тенденції розвитку реклами в Україні - Шабля Павло Андрійович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено сутність та роль рекламної діяльності у контексті суспільних змін і національного розвитку. З’ясовано роль реклами у сучасному житті суспільства як на світовому рівні, так і в Україні в сучасних умовах. Розглянуто історичний розвиток реклами в Україні у контексті виділених етапів. З’ясовано теоретичні та практичні засади розвитку рекламної діяльності в Україні. Виділено чинники, які впливають на розвиток сучасної реклами в Україні. Виділено складові регулювання рекламної діяльності в Україні. Проведено аналіз стану, динаміки та проблем розвитку рекламного ринку України, зокрема обсяги рекламного ринку України у розрізі окремих складових. З’ясовано характерні риси та проблеми розвитку рекламного ринку України в умовах війни. Приділено увагу розгляду виокремленню сучасних тенденцій формування рекламних кампаній в Україні з огляду на світові тренди та унікальні вітчизняні характеристики. Обґрунтовано перспективи розвитку реклами в Україні в умовах нових викликів. Розглянуто напрями зміни сучасних трендів вітчизняної реклами та обґрунтовано ключові пріоритети розвитку реклами в Україні, зокрема у контексті цифровізації та домінування онлайн-реклами, патріотичного контенту, локалізації та підтримки малого бізнесу, етичності і прозорості, використання нових технологій, зміни форматів традиційної реклами, розвитку українського креативу.
Modern trends in advertising development in Ukraine
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Реклама у бізнесі” зі спеціальності 061 “Журналістика”. Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025
Keywords: реклама; рекламний ринок; рекламна діяльність; війна; виклики