Можливості імплементації світового досвіду реалізації механізмів державної інвестиційної політики на регіональному рівні - Бойко Руслан Володимирович (Заклад вищої освіти "Університет трансформації майбутнього" (Чернігів, Україна, 2024)
У статті проаналізовано різні підходи, способи, форми й методи державної підтримки інвестиційної діяльності, які використовувалися в світовій практиці. При тому узагальнення відповідного досвіду здійснювалося за двома напрямами: загальні підходи й практики щодо активізації й ефективізації інвестиційної діяльності, зокрема в умовах кризового стану економіки, її недостатньої інвестиційної привабливості та нестабільності; специфічний інструментарій, застосовуваний в умовах війни та повоєнної відбудови національного господарства. Метою дослідження стало узагальнення світового досвіду реалізації механізмів державної інвестиційної політики та виявлення можливостей їх імплементації в Україні на регіональному рівні. Визначено провідні положення світового досвіду щодо формування та реалізації регіональної інвестиційної політики, зокрема в аспектах мети і завдань регіональної інвестиційної політики, її механізмів та очікуваних результатів їх реалізації, системи інструментів підтримки й розвитку інвестиційної діяльності.
Possibilities of implementing world experience in implementing state investment policy mechanisms at the regional level
Причорноморські економічні студії. Науковий журнал. 2024. № 88. С. 12 – 18
Keywords: регіон; регіональна політика; інвестиційна політика; інвестиції; стимулювання інвестицій; механізми; інструменти; світовий досвід; імплементація.