Стиль керівництва та його ефективність - Пекурару Ліана Артурівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Бакалаврська кваліфікаційна робота "Стиль керівництва та його ефективність" Пекурару Л.А. є дослідженням, спрямованим на вивчення різних стилів керівництва, їх вплив на продуктивність працівників та загальну атмосферу в колективі «ЧЕСНИЙ СИР». Робота має на меті дослідити ключові аспекти класифікації основних стилів та їх характеристика, також вивчення впливу стилю керівництва на організаційну культуру «ЧЕСНИЙ СИР». Проводиться теоретичне аналізування поняття стилю керівництва та його ефективність. Досліджено зв'язок між стилем керівництва, мотивацією працівників та їхньою залученістю. Дослідження показує, що демократичні та трансформаційні стилі, як правило, сприяють підвищенню задоволеності співробітників, тоді як автократичний стиль може призводити до зниження мотивації та високої плинності кадрів. Також у роботі розглядається вплив стилю керівництва на комунікаційні процеси в команді. Автор наголошує, що відкритість і доступність керівника можуть значно поліпшити атмосферу в колективі, сприяючи більш ефективній взаємодії між працівниками. На основі отриманих даних автор формулює практичні рекомендації для керівників, які прагнуть підвищити ефективність управлінських процесів. Рекомендації охоплюють адаптацію стилю керівництва до специфіки команди, розвиток комунікативних навичок та створення сприятливого робочого середовища. У заключній частині роботи підкреслюється, що вибір відповідного стилю керівництва є критично важливим для досягнення стратегічних цілей організації та формування позитивної організаційної культури. Дослідження надає цінні інсайти для практиків у сфері управління, що можуть бути використані для покращення ефективності команди та загальної продуктивності «ЧЕСНИЙ СИР».
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Менеджмент” зі спеціальності 073 “Менеджмент”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: стиль керівництва; ефективність; мотивація; продуктивність; організаційна культура; комунікація