Удосконалення технології морозива, збагаченого нетрадиційною сировиною - Поліванов Віктор Васильович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі подана загальна характеристика сировини та її роль у формуванні якості морозива. Розглянуто сучасні технології виробництва різних видів морозива. Узагальнено перспективні напрямки використання нетрадиційної сировини у виробництві різних видів морозива. Обґрунтовано вибір рецептурних інгредієнтів для створення морозива, збагаченого нетрадиційною сировиною: пюре з перця болгарського. Розроблено рецептури нового морозива «Фламінго» і встановлено вплив складу і властивостей рецептурних компонентів на споживчі та біологічні характеристики продукції. Проведено розрахунок очікуваної економічної ефективності від виробництва морозива з нетрадиційною сировиною.
Improving the technology of ice cream enriched with non-traditional raw materials
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою «Харчові технології» зі спеціальності 181 «Харчові технології». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: морозиво; пюре перця; харчова цінність; біологічна цінність