Удосконалення технології соусів емульсійного типу - Середа Діана Василівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі розглянуто теоретичні аспекти технології виробництва соусів емульсійного типу, зокрема склад, класифікацію, фізико-хімічні властивості та фактори, що впливають на стабільність емульсій. Узагальнено сучасні підходи до удосконалення технологічних процесів виробництва соусів емульсійного типу, включаючи використання нових видів сировини, функціональних добавок та інноваційних технологій. Проаналізовано існуючі технологічні схеми виробництва емульсійних соусів, виявлено їхні переваги та недоліки. Виявлено основні проблеми, що виникають у процесі виробництва емульсійних соусів, пов’язані зі стабільністю емульсій, якістю сировини та терміном зберігання готової продукції. Обґрунтовано доцільність використання фукусу, для удосконалення та покращення технології виробництва соусів емульсійного типу. Розроблено рецептуру та технологічну схему нового соусу фукусового емульсійного типу з покращеними якісними характеристиками та стабільністю.
Improvement of emulsion-type sauces technology
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: соуси емульсійного типу; технологія виробництва; удосконалення; аналіз; експериментальні дані; рецептура; якість; харчові технології