Використання маркетингу у сфері туризму - Миронов Юрій Богданович (Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка, 2002)
У статті розглядаються особливості маркетингової діяльності у туристичному бізнесі. Призначення маркетингу в туризмі – дослідити ринок туристичних послуг, спланувати продукт, рекламувати та просувати його, вказати канали розподілу. Для успішного ведення справ у туристичному бізнесі необхідно не тільки вміти надавати якісні послуги, але і знати, кому вони необхідні, для яких цілей. Для цього проводяться маркетингові дослідження. Одним із центральних елементів маркетингової діяльності туристичних фірм є проведення рекламних кампаній. Маркетингові дослідження, розробка якісних турпродуктів, їх професійне просування на ринку сприяють досягненню цілей діяльності туристичної фірми.
The Use of Marketing in Tourism
Keywords: туризм; маркетинг туристичних послуг; управління маркетингом у туризмі; туристичний продукт; реклама в туризмі