Особливості судової товарознавчої експертизи підакцизних товарів - Романяк Андрій Михайлович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі розглянуто теоретичні та організаційно-правові положення судової експертизи в Україні: зміст поняття, сутність та класифікації судових експертиз, практичні питання оцінки машин, обладнання, сировини та споживчих товарів. Здійснено аналіз особливості судової товарознавчої експертизи харчових продуктів та підакцизних товарів (продукції): види класифікації харчових продуктів, особливості ідентифікації харчових продуктів під час проведення судових товарознавчих експертиз. Проаналізовано визначення вартості харчових продуктів. Здійснено товарознавчу поняття підакцизних товарів. Наведено загальну характеристику класифікації підакцизних товарів. Наведено результати судових товарознавчих експертиз алкогольних напоїв та тютюнових виробів, проведені в реальних умовах з оприлюдненням опису досліджень та наведенням висновків експертів.
Рeculiarities of forensic commodity examination of excisable goods
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня «магістр» за освітньо-професійною програмою «Товарознавство та експертиза в митній справі» зі спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля». - Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: експертна діяльність; судова експертиза; оціночна діяльність; товарознавчі дослідження; ідентифікація; підакцизні товари