ОЦІНКА ВПЛИВУ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ІНТЕРНЕТУ В ЦІЛОМУ НА ФОРМУВАННЯ РЕКЛАМИ ТА ВЕДЕННЯ PR ДІЯЛЬНОСТІ В СИСТЕМІ УДОСКОНАЛЕННЯ МАРКЕТИНГОВИХ ВІДНОСИН - Бойчук Інна Володимирівна, Семак Богдан Богданович (Наукове видавництво ТОВ "ДКС Центр", 2025)
Метою статті є дослідити та обгрунтувати вплив цифрових технологій та Інтернету в цілому на форму-вання реклами і ведення діяльності у сфері зв'язків з громадськістю. Об'єкт дослідження - це процесформування та реалізації маркетингових комунікацій у цифровому середовищі. У статті досліджено вплив цифрових технологій та Інтернету в цілому на формування реклами і ведення діяльності у сфері зв'язків з громадськістю в системі удосконалення маркетингових відносин. Визначено, що онлайнова реклама переходить від масового інформування до персоналізованої взаємодії, у якій вирішальними стають сегментація аудиторій, адаптація контенту до платформи, швидкість реакції та узгодженість обіцянок бренду з фактичним досвідом споживача. Доведено, що стійке удосконалення маркетингових відносин досягається за умови інтеграції реклами та репутаційних практик у єдину систему змістів і цінностей, де кожен канал підсилює інші та не створює суперечливих очікувань. Обгрунтовано доцільність комплексного оцінювання, яке поєднує показники охоплення, залучення, переходів і конверсій із показниками довіри, тональності згадок, частоти рекомендацій, повторних звернень і стійкості до інформаційних ризиків. Наукова новизна полягає в уточненні логіки взаємозв'язку між цифровими інструментами, довірою та довгостроковою якістю маркетингових відносин.
ASSESSMENT OF THE IMPACT OF DIGITAL TECHNOLOGIES AND THE INTERNET IN GENERAL ON THE FORMATION OF ADVERTISING AND CONDUCTING PR ACTIVITIES IN THE SYSTEM OF IMPROVING MARKETING RELATIONS
ІНВЕСТИЦІЇ: ПРАКТИКА ТА ДОСВІД. - № 24. - 2025
Keywords: цифрові технології; Інтернет; реклама; зв'язки з громадськістю; маркетингові відносини; маркетингові комунікації; довіра; репутація