Вплив пандемії COVID-19 на фіскальні показники країн Центральної та Східної Європи - Макарова Анастасія Олександрівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У роботі розглянуто теоретичні засади формування державної фіскальної політики та критерії ефективності фіскальної політики. Здійснено аналіз фіскальних показників країн Центральної та Східної Європи у світлі пандемії COVID-19, висвітлено економічні кризи як виклик для світової та європейської економіки, а також вплив пандемії COVID на показники фіскальної політики ЄС. Обґрунтовано пріоритети розвитку фіскальної політики в умовах сучасних викликів, зокрема сучасні напрями реформування фіскальної політики країн-членів ЄС та реформування вітчизняної фіскальної системи у контексті європейської практики.
The impact of the COVID-19 pandemic on the fiscal indicators of the countries of Central and Eastern Europe
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Міжнародні економічні відносини” зі спеціальності “Міжнародні економічні відносини”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: фіскальна політика; фіскальні показники; фіскальні правила; пандемія COVID-19