Застосування середовища WebStorm та постреляційних баз даних для розробки web-застосувань з розгортанням на хмарних серверах - Романишак Северин Назарович (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
В роботі розглянуто процес розробки та розгортання сучасного web-застосунку з використанням платформи Node.js, фреймворку Express та постреляційної документо-орієнтованої бази даних MongoDB. Обґрунтовано актуальність використання зазначеного технологічного стеку для створення web-застосунків, що потребують гнучкої структури зберігання даних, масштабованості та можливості інтеграції з хмарними сервісами. У роботі проаналізовано інструментальні засоби frontend- та backend-розробки, зокрема середовище програмування WebStorm, мову JavaScript, платформу Node.js і пакетний менеджер npm. Описано використання фреймворку Express для організації серверної логіки web-застосунку, шаблонізатора EJS для динамічного формування HTML-сторінок, а також бібліотеки Mongoose для забезпечення взаємодії між серверною частиною застосунку та базою даних MongoDB. Окрему увагу приділено процесу розгортання web-застосунку та бази даних у хмарному середовищі, зокрема сценарію, за якого застосунок і база даних розміщуються на різних хмарних ресурсах. Продемонстровано повний технологічний ланцюжок — від налаштування середовища розробки та створення web-застосунку до його успішного запуску і доступності через Інтернет з будь-якого пристрою. Отримані результати підтверджують ефективність використання постреляційних баз даних і хмарних технологій для побудови сучасних, гнучких та масштабованих web-рішень.
Using WebStorm and post-relational databases to develop web applications deployed on cloud servers
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "бакалавр" за освітньо-професійною програмою "Комп'ютерні науки" зі спеціальності 122 "Комп'ютерні науки". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022.
Keywords: Node.js; MongoDB; web-застосунок; хмарні сервіси; Express