Військовий туризм як один з напрямів післявоєнного відновлення туризму в Україні - Громик Вікторія Романівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню розвитку військового туризму як напряму післявоєнного відновлення туристичної галузі України. Визначено сутність поняття військового туризму, проаналізовано його роль у збереженні історичної пам’яті, формуванні національної ідентичності та патріотичної свідомості. Особливу увагу приділено ресурсному потенціалу України для розвитку цього виду туризму – від меморіальних комплексів до сучасних місць бойової слави, зокрема на сході та півдні країни. У практичній частині запропоновано рекомендації щодо удосконалення можливості інтеграції військового туризму у державні та регіональні стратегії відновлення після збройного конфлікту, його вплив на розвиток місцевих громад і популяризацію героїчного спротиву українського народу
Military tourism as one of the directions of post-war tourism restoration in Ukraine
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 ‟Туризм” освітньо-професійної програми ‟Туризм”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025
Keywords: військовий туризм; післявоєнне відновлення; туризм в Україні; історична пам’ять; патріотизм; меморіальні маршрути; збройний конфлікт; національна ідентичність