Дохідна база Державного бюджету України та напрями її зміцнення - Вовк Андрій Романович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі розглянуто теоретичні аспекти формування доходів державного бюджету. Узагальнено основні класифікаційні ознаки доходів та особливості реалізації фіскальної політики держави за умов воєнного стану в Україні. Проаналізовано склад та структуру доходів Державного бюджету України за 2019-2023рр., зокрема, у розрізі податкових та неподаткових джерел надходжень. Обґрунтовано проблеми та виклики у доходній сфері у воєнний час, висвітлено фіскальні ризики та їх вплив на показники державного бюджету, окреслено основні напрями реформування бюджетної політики України у контексті використання зарубіжного досвіду.
The revenue base of the State Budget of Ukraine and directions for its strengthening
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "магістр" за освітньо-професійною програмою "Фінанси, банківська справа та страхування" зі спеціальності 072 "Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок". - Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: доходи державного бюджету; податкові і неподаткові надходження; фіскальні ризики; бюджетна політика; фіскальна політика