Удосконалення технології фруктових консервів - Тимчук Андрій В’ячеславович (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
Кваліфікаційна робота бакалавра присвячена удосконаленню рецептурного складу і технологічного процесу фруктових консервів. У роботі на основі літературно-аналітичного огляду висвітлені технологічні проблеми формування якості фруктових консервів. Встановлено, що для галузі виготовлення консервів з фруктової сировини є декілька напрямів інтенсифікації виробництва, зокрема розвиток технології безвідходної комплексної переробки сировини, застосування асептичного консервування, модернізація обладнання та розширення використання нових видів тари і пакування. За результатами експериментальних досліджень розроблено і запропоновано рецептури нових фруктових консервів компотів. В якості нетрадиційної сировини було використано ягоди обліпихи та ревінь. Удосконалено технологічну схему виробництва компотоів-асорті. Досліджено якість нової продукції за органолептичними та фізикохімічними показниками. Рекомендовано промислове виробництво нових фруктових консервів, як на внутрішній, так і на зовнішній ринок.
Improvement of canned fruit technology
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023.
Keywords: фруктові консерви; сировина; біологічна цінність; виробництво; технологія; якість; безпечність; рецептура; технологічна інструкція