Інструменти фінансової політики держави та ефективність їх використання в сучасних умовах - Дебера Юрій Володимирович (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
У роботі узагальнено теоретико-методологічний інструментарій фінансової політики держави та її інструментів. Розкрито теоретичні основи формування фінансової політики держави; систематизовано класифікацію та механізм використання основних інструментів фінансової політики; проаналізовано ефективність фінансової політики України в умовах запровадженого воєнного стану; виявлено проблеми, обмеження та ризики у реалізації фінансової політики; запропоновано напрями її вдосконалення відповідно до потреб відбудови країни та євроінтеграційного курсу.
Instruments of the State’s Financial Policy and the Effectiveness of Their Use in Modern Conditions
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою «Фінанси, банківська справа та страхування» зі спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий отнок». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2026.
Keywords: фінансова політика; інструменти бюджетної; податкової; боргової; монетарної; валютної; цінової; інвестиційної політики держави; доходи; видатки і дефіцит бюджету; міжбюджетні трансферти; податкові надходження; податкові ставки; податкові пільги; державний прямий і гарантований борг; внутрішній і зовнішній борг; облікова ставка НБУ; норма обов'язкових резервів; операції на відкритому ринку