Дослідження сучасних умов професійної діяльності менеджера» - Пушкар Олена Михайлівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Бакалаврська кваліфікаційна робота «Дослідження сучасних умов професійної діяльності менеджера» присвячена аналізу ключових факторів, що впливають на ефективність управлінських практик у сучасному бізнес-середовищі. В умовах глобалізації, швидкого розвитку технологій та змін у поведінці споживачів роль менеджера стає дедалі більш складною та багатогранною. У роботі розглянуто основні тенденції, які визначають професійну діяльність менеджера, тобто вплив новітніх технологій на управлінські процеси та необхідність володіння цифровими навичками. Роль ефективної комунікації в управлінні командами та взаємодії з клієнтами. Підходи до етичного управління в умовах соціальних змін і підвищених вимог до корпоративної соціальної відповідальності. У теоретичній частині роботи проаналізовано існуючі наукові дослідження з даної теми, що дозволяє виявити прогалини в знаннях і визначити напрямки для подальших досліджень. Практична частина містить аналіз кейсів успішних компаній, які демонструють ефективні управлінські практики в умовах сучасності. Робота також включає рекомендації щодо розвитку професійних навичок менеджерів та вдосконалення управлінських стратегій, що можуть бути корисними для студентів, науковців і практиків у сфері менеджменту. Загалом, результати дослідження підкреслюють важливість комплексного підходу до управлінської діяльності та необхідність постійного професійного розвитку для досягнення успіху в умовах швидко змінюваного бізнес-середовища.
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Менеджмент” зі спеціальності 073 “Менеджмент”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: управління; менеджер; сучасні умови; цифровізація; глобалізація.