Облік і контроль виробничих запасів та операцій з їх оподаткування на м’ясопереробному підприємстві - Матьковська Ангеліна Іллівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
Досліджено методику і організацію бухгалтерського обліку та контролю виробничих запасів та операцій з їх оподаткування на м’ясопереробному підприємстві. Узагальнено підходи щодо сутності виробничих запасів, трактування понять “витрати запасів”, “затрати з виробничого споживання запасів”, “елемент собівартості м’ясопереробного підприємства”, напрями збереження та розширення функціональності виробничих запасів. Сформульовано основні завдання обліково-контрольного забезпечення управління процесами постачання, технологічної підготовки та споживання запасів у процесі виробництва м’ясопродуктів. Досліджені питання документального оформлення руху запасів, операцій з оподаткування, звітності матеріально-відповідальних осіб та описана методика фінансового обліку таких операцій. Розкриті підходи до автоматизації обліку у формі КРМБ за сучасними комп’ютерними програмами. Проаналізовано сучасний стан та виявлено можливості покращання методики і організації контролю, і, особливо, внутрішнього аудиту, як сучасної ефективної форми контролю операцій з придбання та використання запасів. Приділена значна увага особливостям застосування аудиторських процедур з перевірки операцій щодо руху виробничих запасів. Особливе місце у дослідженні відведено оформленню результатів контролю та внутрішнього аудиту операцій з придбання і виробничого споживання запасів м’ясопереробного підприємства
Accounting and control of production stocks and operations for their taxation at the meat processing plant
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою Облік і оподаткування зі спеціальності 071 Облік і оподаткування. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів, 2022.
Keywords: виробничі запаси; облік руху запасів; витрати запасів; затрати на формування собівартості м’ясопродуктів; контроль операцій з придбання та виробничого споживання запасів; внутрішній аудит запасів м’ясопереробного підприємства