Трансформація податкової системи України в умовах реформування місцевого самоврядування - Демковська Софія Юріївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
У роботі досліджено теоретико-методичні положення податкової системи в умовах трансформації місцевого самоврядування в Україні, уточнено сутність поняття “податкова система” у широкому та вузькому розуміннях. Проаналізовано розподіл доходів Державного бюджету України, відповідно до бюджетної класифікації. Здійснено динамічно-структурний аналіз доходів, структуру податкових надходжень до Державного бюджету України у 2017-2021 рр., доведено, що податкові надходження займають найбільшу питому вагу у структурі доходів Державного бюджету і при цьому є найбільш волатильними в умовах війни. Обґрунтовано значення цифрової трансформації оподаткування, діджиталізації фіскального простору, яка не тільки послаблює інформаційні обмеження в податковій політиці в частині систематизації інформації в підрозділах державної податкової системи, а також сприяє кращому виявленні уникнення та ухилення від сплати податків.
Transformation of the tax system of Ukraine in the context of local self-government reform
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Фінанси, банківська справа та страхування” зі спеціальності “Фінанси, банківська справа та страхування”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023.
Keywords: оподаткування; податкова система; трансформація; структура податкових платежів; місцеве самоврядування