Вплив компаній Східної Європи на європейський ринок транспортних послуг - Бойко Олег Анатолійович (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
У роботі розглянуто основні тенденції розвитку транспортної галузі, її основні напрями розвитку в конктексті розвитку світової торгівлі, попиту на пасажирські перевезення, досягнення сучасних технологій, як фізичних (технічні винаходи, покращення та впровадження інновацій), нових принципів організації робочого процесу задля досягнення певних ринкових позицій та покращення своєї конкурентоспроможність на макро- та мікрорівнях та момент взаєморозвитку в контексті як внутрішнього галузевої конкурнції, так і з іншими галузями економіки. Сучасні інтеграційні процеси не оминули Україну та регіон Східної Європи в основному через її географічне розташування. Українське суспільство зафіксувало свій розвиток у бік євроатлантичного блоку, але наша держава не може втратити можливість отримати вигоду на шляху обслуговування торгових потоків як між Сходом і Заходом, так і між Північчю та Півднем. Для отримання більшої вигоди транспортній галузі Східної Європи, української особливо, необхідні впровадження сучасних технологій, оновлення та побудова відповідної часу інфраструктуру, яке спроможне покращити якість надання послуг. Сучасні питання розвитку транспортної галузі відповідним сучасним запитам, а саме сектору B2B та В2С, зазвичай потребують значні обсяги капіталу, кваліфікованого людського ресурсу та всебічно дослідженні й якісно розроблені програми розвитку галузі, в контексті внутрішнього розвитку та можливість кооперації з іншими галузями, зокрема, машинобудування, будівництво, сучасні технології (електрокари, космічні ракети, трубопровідні проекти та судно- й авіабудування). Важливість транспортної галузі та її вплив на політичне становище країн все частіше використовують сучасні уряди держав задля впливу на інші країни та досягнення власних стратегічний інтересів.
The impact of the firms from the Eastern Europe on the European market of transport services
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Міжнародні економічні відносини” зі спеціальності “Міжнародні економічні відносини”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022
Keywords: транспортна система; лібералізації; інтелектуалізація; конкурентоспроможність; мультимодальний коридор; інструменти фінансу-вання; вантажоперевезення; пасажироперевезення