Товарознавчо-експертні дослідження асортименту, якості йогуртів та особливості їх митного оформлення - Рак Софія Юріївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
У роботі розглянуто інноваційні напрями поліпшення споживних властивостей кисломолочних напоїв, в тому числі йогуртів. Проаналізовано досягнення сучасних вчених щодо використання нових видів нетрадиційної сировини у виробництві йогуртів. Досліджено ринок кисломолочних продуктів в Україні. Проаналізовано асортимент і подано товарознавчу характеристику йогуртів вітчизняного та імпортного виробництва. Проведено експертну оцінку якості йогуртів різних виробників. Розглянуто особливості митного оформлення йогуртів при переміщенні через митний кордон України в режимі імпорту.
Commodity-expert studies of the assortment, quality of yogurts and peculiarities of their customs clearance
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня «магістр» за освітньо-професійною програмою «Товарознавство та експертиза в митній справі» зі спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023
Keywords: кисломолочні напої; йогурти; споживні властивості; біологічна цінність; асортимент; експертиза якості; митні формальності