Проектування і розробка програмної моделі мультивсесвіту мовою програмування Java - Ступницький Ростислав Романович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
Кваліфікаційна робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків. Основний зміст роботи викладено на 59 сторінках і містить 9 рисунків, 4 додатки та 23 використаних джерела. У вступі розглянуто актуальність теми мультивсесвіту та використання програмних симуляторів для дослідження фізичних явищ. Описано мету та завдання роботи, а також об'єкт і предмет дослідження. Перший розділ присвячений дослідженню предметної області для створення програмних симуляторів та веб-серверів. Проаналізовано комп'ютерні симулятори, їх побудову та використання, а також технології та можливості для розробки веб-сервера з використанням реляційних СКБД. У другому розділі охарактеризовано засоби для реалізації програмної моделі. Описано мову програмування Java, фреймворк Spring, СУБД MySQL та інші допоміжні інструменти, необхідні для реалізації проєкту. Третій розділ охоплює процес проектування та розробки програмної моделі мультивсесвіту. Описано проектування логіки та функціоналу програмної моделі, розробку веб-сервера, налаштування СУБД MySQL, а також тестування та відлагодження програмного симулятора. У висновках підведено підсумки роботи, зазначено досягнення поставлених завдань та перспективи для подальшого розвитку.
Design and development of a software model of the multiverse in the Java programming language
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "бакалавр" за освітньо-професійною програмою "Комп'ютерні науки" зі спеціальності 122 "Комп'ютерні науки". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: мультивсесвіт; програмна модель; комп'ютерна симуляція; Java; Spring; MySQL; веб-сервер; HTTP-протокол; програмний інтерфейс; тестування