Місце України у світовому процесі розбудови інформаційного суспільства - Борбіль Марія Віталіївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
В роботі розглядаються особливості міжнародного бізнесу та процесу цифровізації в Україні. Виявлено низку ознак впливу цифровізації на міжнародний бізнес, включно з якісними змінами в технологічній базі та організаційній структурі міжнародного бізнесу, а також збільшенням частки секторів економіки, що використовують цифрові технології. Феномен платформ зайнятості вивчено як прояв цифрової трансформації міжнародного ринку праці. Платформи ефективно використовують географічну нерівність у транскордонній конкуренції за цифрову зайнятість, у результаті чого країни отримують рівний доступ до цифрового ринку праці. Також значна увага присвячена аналізу поширення технологій штучного інтелекту в корпоративних бізнес-процесах. У ній описуються позитивні ефекти від впровадження інструментів штучного інтелекту в процеси обслуговування клієнтів, маркетингу та продажів. Наведено приклади успішного і невдалого впровадження технологій штучного інтелекту в персоналізацію, аналіз даних і автоматизацію процесів українськими компаніями. Підкреслено важливість вивчення використання штучного інтелекту в цифровому підприємництві в країні. Особлива увага приділяється принципам інформаційної безпеки на підприємствах, застосування яких дає змогу фахівцям будувати та впроваджувати якісні системи інформаційної безпеки у виробничі процеси підприємств.
The place of Ukraine in the global process of building an information society
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Міжнародні економічні відносини” зі спеціальності “Міжнародні економічні відносини”. – Львівський торговельно -економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: інформаційні технології; цифровізація; інформаційне суспільство; цифрова економіка; екологізація; сталий розвиток; зелена трансформація; інновації; конкурентоспроможність. інформаційне суспільство; інформація; постіндустріальне суспільство