ФІНАНСОВА ІНКЛЮЗІЯ ЯК ОСНОВА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ СТРАХОВОГО РИНКУ - Музичка Олександра Миронівна (ТОВ "ДКС-центр", 2025)
У статті відзначено, що фінансова інклюзія є важливою передумовою забезпечення сталого розвитку та безпечного функціонування страхового ринку, розробки новітніх підходів у реалізації регуляторних та наглядових технологій, впровадження інноваційних страхових продуктів та послуг з урахуванням засад соціальної захищеності йдоступності. Фінансову інклюзію запропоновано розглядати як комплексну характеристику рівня достатності, доступності йбезпеки реалізації страхових продуктів та надання страхових послуг усім верствам суспільства, в тому числі соціально вразливим задлязабезпечення сталого розвитку та безпеки функціонування страхового ринку. Обґрунтовано, що завдяки фінансовій інклюзії, забезпечуються необхідні передумови для максимально можливої реалізації наявного потенціалу усіх суб'єктів ринку, їх захищеності від ризиків, загроз, небезпек та досягнення позитивного соціально-економічного ефекту
FINANCIAL INCLUSION AS A BASIS FOR ENSURING ECONOMIC SECURITY OF THE INSURANCE MARKET
Ефективна економіка. - № 10. - 2025.
Keywords: фінансова інклюзія; економічна безпека страхового ринку; інклюзивні страхові продукти й послуги; страховий захист; фінансова грамотність