СУЧАСНІ ТРЕНДИ РОЗВИТКУ РЕКЛАМИ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНИХ ВИКЛИКІВ - Полякова Юлія Володимирівна; Басій Наталія Федорівна; Яремко Лариса Адольфівна (Редакційно-видавничий відділ з економічних наук ВД «Гельветика», 2025)
Стаття присвячена виявленню сучасних трендів розвитку реклами в умов ах нових викликів глобального походження. Встановлено, що реклама швидко набуває нових характеристик та стає вс е більш цифровою, а тако ж трансформується у напрямі задоволення пот реб бізнесу та індивідуальних споживачів. Сформовано перелік сучасних рис реклами, сере д яких релевантніcть, соціальна відповідальність, змістов-ність, зручність, гнучкість, персоналізованість, вимірюваність та ін. На світовому ринку реклама набуває нових форм, зокрема таргетованої, нативної, інфлюенс та контент-маркетингу, концепції Human to Human. Проведено аналіз ста тистичних показників, що описують світові витрати на рекламу та витрати на рекламу по відношенню до ВВП в країнах світу. Встановлено, що лідерами за показниками співвідношення витрат на рекламу та ВВП є Велика Британія, США, Японія, Китай, Австралія, Швеція, Нова Зеландія і Канада. Виявлено, що не дивлячись на загально визнані тенденції розвитку сучасної реклами, у межах окремих країн продовжують зберігатися уніка льні особливості. Обґрунтовано, що для забезпечення успіху на міжнародних рекламних ринках ко мпанії маю ть враховувати як сучасні глобальні виклики, так і лока льні характеристи
CURRENT TRENDS IN ADVERTISING DEVELOPMENT IN THE CONTEXT OF GLOBAL CHALLENGES
Keywords: реклама; рекламний ринок; витрати на рекламу; глобалізація; цифровізація; локалізація