УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ ЗАКЛАДІВ ТИМЧАСОВОГО РОЗМІЩЕННЯ ТА ХАРЧУВАННЯ В КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ ДО УМОВ ЄС - Васильчак Світлана Василівна, Петриняк Уляна Ярославівна, Бєлан Ольга, Саврас Ірина Зіновіївна (Державний науково-дослідний інститут інформатизації та моделювання економіки, 2023)
Предметом дослідження с методологічні аспекти вдосконалення управління конкурентоспроможністю закладів тимчасового розміщення та харчування. Mетою дослідження с формування маркетингової концепції управління конкурентоспроможністю 6ізнес–структур готельно–ресторанного господарства. Mетоди дослідження. Ү дослідженні застосовано сукупність наукових методів і підходів, у тому числі системний, логічний, що дозволило за6езпечити концептуальну єдність дослідження. Результати роботи. У статті проведено аналіз діяльності 6ізнес–структур готельно–ресторанного господарства та обґрунтовано нео6хідність формування маркетингової концепції управління конкурентоспроможністю в контексті розвитку до умов GС. Галузь застосування результатів. Сфера малого підприємництва. Bисновки. Основні підсумки дослідження та його методологічні результати можна звести до формулювання: на основі проведеного аналізу розвитку закладів тимчасового розміщення та харчування, доведено що з метою за6езпечення їх конкурентоспроможності доцільне формування маркетингової концепції управління на основі сучасних маркетингових технологій та маркетингових інструментів в контексті розвитку до умов GС.
MANAGEMENT OF THE COMPETITIVENESS OF CATERING INSTITUTIONS IN THE CONTEXT OF DEVELOPMENT UNDER EU CONDITIONS
Формування ринкових відносин в Україні: збірник наукових праць.- №3 (262). -2023
Keywords: Маркетингова концепція; конкурентоспроможність; ЄС; маркетингові інструменти; бізнес-структури