Удосконалення технології настоянок з використанням лікарської та пряно-ароматичної сировини - Кочут Річард Петрович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі розглянуто напрями удосконалення технології та поліпшення біологічної цінності настоянок. Проаналізовано досягнення сучасних науковців щодо використання нових видів нетрадиційної сировини у виробництві настоянок. Обґрунтовано рецептурний склад солодких настоянок на основі лимонника китайського та пряно-ароматичної сировини. Розроблено рецептури та технологію виробництва солодких настоянок на основі соку з лимонника китайського та настойок з м'яти перцевої та меліси лікарської. Досліджено їх органолептичні та фізико-хімічні показники.
Improving the technology of tinctures using medicinal and spicy-aromatic raw materials
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня «магістр» за освітньо-професійною програмою «Харчові технології» зі спеціальності «Харчові технології». - Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: настоянки; фруктово-ягідна сировина; технологія виготовлення; пряно-ароматична сировина; споживні властивості; біологічна цінність; якість