Облік і контроль грошових коштів та аналіз грошових потоків підприємства - Штай Петро Богданович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Досліджено економічну сутність та класифікацію грошових потоків підприємства як важливої складової забезпечення економічної діяльності підприємства. Розкрито правове регулювання та основні завдання обліку та контролю грошових коштів підприємства. Розглянуто порядок документального оформлення операцій, пов’язаних з рухом грошових коштів. Визначено методику синтетичного і аналітичного обліку наявності, руху грошових коштів та їх еквівалентів й порядок їхнього відображення у фінансовій звітності. Окреслено напрямки удосконалення обліку грошових коштів та їх еквівалентів. Висвітлено послідовність і методику контролю грошових потоків в сучасних умовах господарювання та порядок узагальнення і документального оформлення його результатів. Проведено аналіз грошових потоків підприємства як складової інформаційного забезпечення управління.
Accounting and control of funds and analysis of cash flows of the enterprise
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Облік і оподаткування” зі спеціальності 071 “Облік і оподаткування”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: грошові кошти; еквіваленти грошових коштів; грошовий потік; облік; звіт про рух грошових коштів; контроль; аналіз.