Напрями активізації діяльності вітчизняних експортерів на міжнародних ринках продукції АПК - Шумська Єлизавета Орестівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У роботі розглянуто теоретичні засади дослідження конкурентоспроможності агропромислових підприємств в умовах міжнародної інтеграції. Досліджено методичні підходи до аналізу міжнародної конкурентоспроможності підприємств АПК. Проаналізовано інституційні аспекти розвитку вітчизняного аграрного експорту в умовах євроінтеграції. Розглянуто тенденції та проблеми розвитку вітчизняного експорту продукції АПК. Подано емпіричну оцінку факторів конкурентоспроможності вітчизняних підприємств АПК на європейському ринку. Проведено аналіз інфраструктурних чинників посилення міжнародної конкурентоспроможності вітчизняного АПК. Сформовано перспективи розвитку вітчизняного експорту продукції АПК в умовах ВЗВТ. Запропоновано механізми посилення конкурентоспроможності вітчизняних агропромислових підприємств на ринках зарубіжних країн
Directions for intensifying the activities of Domestic Exporters in the International Markets of Agricultural Products
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Міжнародні економічні відносини” зі спеціальності “Міжнародні економічні відносини”. – Львівський торговельно -економічний університет. Львів. 2024
Keywords: агропромисловий комплекс; міжнародний ринок; експорт; конкурентоспроможність; зона вільної торгівлі; експортний потенціал; інституційне забезпечення