Обгрунтування напрямів вдосконалення системи маркетингових досліджень на підприємстві - Зайченко Давід Олегович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У роботі розкрито роль та значення маркетингових досліджень та інформаційного забезпечення у діяльності підприємств на вітчизняному ринку сільськогосподарської техніки. Сформульовано та проаналізовано напрями, об’єкти та типи маркетингових досліджень, що здійснюються підприємствами. Обгрунтовано вплив результатів маркетингових досліджень як передумови забезпечення ефективності маркетингового менеджменту на підприємстві. Досліджена та проаналізована сучасна кон’юнктура та перспективи розвитку вітчизняного ринку сільськогосподарської техніки. Вивчено та проаналізовано показники маркетингової діяльності ПП “Агротехкомплект” на вітчизняному ринку сільськогосподарської техніки для обробітку грунту. Доведено, що війна спричинила суттєвий негативний вплив на розвиток аграрного ринку України, що позначилося на показниках продажу сільськогосподарської техніки. Досліджено процес планування та організації маркетингових досліджень потреб споживачів продукції ПП “Агротехкомплект”, визначені переваги та недоліки у цьому процесі. Проаналізовані завдання та принципи маркетингових досліджень потреб покупців сільськогосподарської техніки у ПП “Агротехкомплект”, названі основні інструменти накопичення маркетингової інформації та її типи. Здійснено аналіз та інтерпретацію результатів анкетного опитування покупців та споживачів сільськогосподарської техніки виробництва ПП “Агротехкомплект” на вітчизняному ринку. У результаті виконання кваліфікаційної роботи обґрунтовано напрями вдосконалення системи маркетингових досліджень ПП “Агротехкомплект”. Ряд запропонованих автором висновків та пропозицій у галузі вдосконалення маркетингових досліджень були розглянуті на правлінні підприємства та запроваджені у його практичну діяльність.
Substantiation of directions for improving the marketing research system at the enterprise
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Маркетинг” зі спеціальності 075 “Маркетинг”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024
Keywords: маркетинг; виробниче підприємство; маркетингові дослідження; вдосконалення; ринок сільськогосподарської техніки; інструменти маркетингових досліджень