Податкове регулювання ринку підакцизних товарів в Україні - Малець Андрій Тарасович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У роботі поглиблено теоретико-методичні основи та розроблено пропозиції щодо підвищення результативності податкового регулювання ринку підакцизних товарів в Україні. Здійснено оцінку тенденцій розвитку ринку підакцизних товарів під впливом акцизного оподаткування, охарактеризовано податкове регулювання ринку підакцизних товарів у країнах ЄС та Україні. Проаналізовано фактори зниження результативності податкового регулювання ринку підакцизних товарів, проведено аналітичну оцінку ефективності інструментів податкового регулювання ринку підакцизних товарів, обґрунтовано стратегічні пріоритети податкового регулювання ринку підакцизних товарів. Розроблено шляхи підвищення фіскальної ефективності акцизного оподаткування, запропоновано напрями вдосконалення механізму адміністрування акцизного податку у контексті оптимізації податкового регулювання ринку підакцизних товарів.
Tax regulation of the excise goods market in Ukraine
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Фінанси, банківська справа та страхування” зі спеціальності “Фінанси, банківська справа та страхування”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: акцизний податок; ринок підакцизних товарів; податкове регулювання; фіскальна ефективність акцизного оподаткування; адміністрування акцизного податку