Удосконалення рецептурного складу і технологічного процесу виробництва м’яких сирів - Степанчук Ірина Сергіївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У роботі зібрані, узагальнені та проаналізовані матеріали щодо розвитку технологій виробництва м’яких сирів, вивчено технологію виробництва м’яких сирів та наведено сучасні напрями в технології та розроблення нових м’яких сирів. Проведено обґрунтування вибору та охарактеризовано нетрадиційні добавки для нових м’яких сирів, вивчено особливості технології нових м’яких сирів, наведено органолептичну характеристику та фізико-хімічні показники якості нових м’яких сирів. Також, розглянуто технохімічний та мікробіологічний контроль виробництва нових м’яких сирів. За результатами отриманих даних у лабораторних умовах виготовлено нові м’які сири “Адигейський з родзинками” та “Адигейський з курагою”. Розроблено рецептуру та відпрацьовано технологічну схему виробництва нових м’яких сирів.
Improvement of recipe composition and technological process of production of soft cheeses
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно- економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: м’які сири; борошно рисове термічно оброблене; борошно кукурудзяне термічно оброблене; родзинки; курага; органолептична характеристика; фізико-хімічні показники; рецептура; технологічна схема; технохімічний та мікробіологічний контроль.