Дослідження застосування CASE-технологій у проектуванні баз даних - Окань Олег Михайлович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновку, списку використаних джерел з 26 позицій. Зміст роботи викладено на 50 сторінках, містить 8 рисунків та 4 таблиці. У першому розділі проведено дослідження основних тенденцій і аспектів сучасного стану CASE-технологій. Проведено аналіз етапів їх розвитку від простих інструментів до складних інтегрованих систем. Проаналізовано очікувані перспективи основних напрямів CASE-технологій у майбутньому. У другому розділі розглянуто теоретичні основи побудови моделей баз даних. Детально розглянуто етапи проєктування баз даних та роль CASE- засобів в процесі проєктування. У третьому розділі проведено порівняльний аналіз сучасних CASE- засобів, комерційних і безкоштовних, що використовуються на різних етапах проєктування бази даних. Наведено приклад практичного процесу створення схеми бази даних, налаштування зв’язків між таблицями, експорт моделі бази даних в середовище MySQL з використанням безкоштовного on-line CASE-засобу dbdiagram.io. Описано інтерфейс користувача, основні функції та можливості цього інструмента.
Research on the application of CASE technologies in database design
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "бакалавр" за освітньо-професійною програмою "Комп'ютерні науки" зі спеціальності 122 "Комп'ютерні науки". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: CASE-технології; CASE-засоби; проєктування баз даних; dbdiagram.io; MySQL; автоматизація; інформаційні технології; інтеграція